Egen produksjon

Vi produserer små serier og prototyper med batteripakker

 

Utvikling, design og produksjon

Gylling Teknikk har sett en økning i antall oppdrag hvor det er snakk om å utvikle batteripakker og produsere småserier til spesifikke bruksområder. Det kan være alt fra ett enkelt spesialbatteri, til serier på flere tusen batterier. Vi har en lang rekke samarbeidspartnere i inn- og utland som lager enkeltkomponentene som vi setter sammen til et ferdig batteri.

Vi har som eksempel levert et batteri komplett med formstøpt plastkapsling på tre måneder. I denne tiden var det utvikling av nytt formverktøy, prøvestøp med godkjenning og levering av de tre hundre første batteriene.

De nye LiIon batteriene med LiFePo4 kjemien har vist seg meget populære i bl.a. vanntette kapslinger til anlegg i og under havflaten, lang levetid og ingen eksplosiv gass har vært en avgjørende faktor.

Etter 30 år med levering av standard og spesialbatterier til forsvaret fikk vi en forespørsel fra et utenlandsk firma om å levere batteripakke til raketter, og etter en særdeles nøyaktig gjennomgang av kvalitetssikringssystemet ble vi godkjent som leverandør. Vi benyttet celler fra A123 Systems og utviklet elektronikk og mekanikk delvis her og delvis hos lokale underleverandører. Mekanisk utvikling og sammensetting ble utført av Kenneth Hilton og kretskortet med BMS og kvalitetssikringen ble utført av Jørgen Løvlie. De første batteriene ble levert og godkjent i juni 2013. Dette prosjektet har løftet oss betydelig og gjort oss i stand til stadig mer komplekse leveranser.

En totalleveranse fra oss kan være utvikling av formverktøy og støping av plastkapslinger til batterier for spesifikke produkter, eller det kan være å ekstrudere aluminiumsprofiler tilpasset batteripakker. Vi har også laget batteripakker i små antall til spesialstyrker med sydde lommer og Velcro for feste på uniformer.